Vallmofranska

50 g jäst

4 dl fingervarmt vatten

1 dl fingervarm mjölk

2 msk ljus sirap

1 krm salt

2 msk rapsolja

Ca 11-13 dl vetemjöl

Vallmofrön

1 ägg

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader.

Smula ned jästen i en bunke och lös upp den med det fingervarma vattnet och mjölken.

Tillsätt salt, sirap och oljan.

Häll ned mjölet lite i taget så att degen inte blir för hård.

Arbeta i 10 minuter, pudra över lite mjöl.

Täck med bakduk och jäs i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18 bitar.

Forma varje bit till en bulle och lägg på plåt.

Jäs 30 minuter.

Pensla med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön.

Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter beroende på ugn.

Låt svalna under bakduk.

 

Hoppas att det skall smaka!