gghjkhjkkh

Tekakor


 
50 g jäst
2.5 dl mjölk
2.5 dl vatten
2 msk brödsirap
2 msk rapsolja
en nypa salt
1 dl havregryn
1.5 dl vatten
2 dl rågsikt
10-11 dl vetemjöl
 
Börja med att sätta ugnen på 220 grader.
Koka ihop havregrynen med 1.5 dl vatten och låt det svalna något.
Smula ned jästen i en bunke.
Värm vatten och mjölk till fingervarmt och häll det över jästen.
Tillsätt sirap, olja och salt.
Häll i rågsikt och mjöl samt havregrynen.
Arbeta degen väl i 10 minuter.
Jäs 30 minuter.
Ta upp degen och dela den i ca 20 bitar.
Kavla ut en rundel av varje och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Nagga dem väl och jäs 20 minuter.
Grädda i mitten av ugnen ca 6-7 minuter.
Precis när tekakorna kommit ur ugnen så penslas dom med sirapsvatten.
Låt svalna under bakduk.
 
Hoppas att det skall smaka!

Dessa tekakor är jag riktigt nöjd med. Jag har försökt i flera år att få till dom både i form och framförallt i saftighet, just det där att man skall kunna äta dom dagen efter utan att smula sönder hela bordet.. och det har jag faktiskt lyckats med nu.
Dom är väldigt populära här hemma och passar jättebra på utflykten med ett stekt ägg på.