50 g jäst
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vatten
En nypa salt
2 msk brödsirap
50 g rumsvarmt smör
½ dl linfrön
Ca 12 dl vetemjöl
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 220 grader.
Värm mjölk och vatten till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke och slå över vätskan.
Tillsätt salt, sirap, frön och smöret, blanda väl.
Tillsätt mjölet lite i taget så att degen inte blir för hård.
Arbeta degen i ca 10 minuter.
Pudra över lite mjöl och jäs övertäckt 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den rektangulär.
Skär i 16 bitar och lägg på plåt. Pudra över lite mjöl och jäs ytterligare 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Hoppas att det skall smaka!