Smörgåsbitar

50 g jäst

2 ½ dl mjölk

2 ½ dl vatten

En nypa salt

2 msk brödsirap

50 g rumsvarmt smör

½ dl linfrön

Ca 12 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader.

Värm mjölk och vatten till fingervarmt.

Smula sönder jästen i en bunke och slå över vätskan.

Tillsätt salt, sirap, frön och smöret, blanda väl.

Tillsätt mjölet lite i taget så att degen inte blir för hård.

Arbeta degen i ca 10 minuter.

Pudra över lite mjöl och jäs övertäckt 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den rektangulär.

Skär i 16 bitar och lägg på plåt. Pudra över lite mjöl och jäs ytterligare 30 minuter.

Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

Låt svalna under bakduk.

 

Hoppas att det skall smaka!