Sirapsbröd


50 g jäst

5 dl fingervarm mjölk

3 msk brödsirap

En nypa salt

1 ägg

50 g rumsvarmt smör

4 dl rågsikt

Ca 10 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader.

Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.

Tillsätt salt, sirap och ägg.

Häll i rågsikten och det mesta av vetemjölet.

Klicka i det rumsvarma smöret och arbeta degen i 10 minuter.

Pudra lite mjöl över och jäs övertäckt i ca 30 minuter.

Tag upp på mjölat bakbord och dela degen i bitar, (rör den så lite som möjligt.)

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och gör några snitt i dem.

Jäs 30 minuter.

Grädda dem i mitten av ugnen ca 7 - 8 minuter beroende på ugn.
Direkt dom kommer ut så pensla med sirapsvatten.
Lägg under bakduk att svalna.

Hoppas att det skall smaka!