50 g jäst
5 dl fingervarm mjölk
3 msk brödsirap
En nypa salt
1 ägg
50 g rumsvarmt smör
4 dl rågsikt
Ca 10 dl vetemjöl
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 220 grader.
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt salt, sirap och ägg.
Häll i rågsikten och det mesta av vetemjölet.
Klicka i det rumsvarma smöret och arbeta degen i 10 minuter.
Pudra lite mjöl över och jäs övertäckt i ca 30 minuter.
Tag upp på mjölat bakbord och dela degen i bitar, (rör den så lite som möjligt.)
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och gör några snitt i dem.
Jäs 30 minuter.
Grädda dem i mitten av ugnen ca 7 - 8 minuter beroende på
ugn.
Direkt dom kommer ut så pensla med sirapsvatten.
Lägg under bakduk att svalna.
Hoppas att det skall smaka!