Sesambröd

16st


50 g jäst

4 dl mjölk

1 dl vatten

2 msk brödsirap

2 msk rapsolja

En nypa salt

Ca 12 dl vetemjöl

Sesamfrön

1 ägg att pensla med innan gräddning.

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader.

Smula ned jästen i en bunke.

Värm mjölken och vattnet i en kastrull till fingervarmt.

Rör ut jästen med vätskan och tillsätt sirap, salt och olja.

Tillsätt vetemjölet lite i taget så att degen inte blir för hård.

Arbeta degen i 10 minuter.

Jäs övertäckt i 30 minuter.

Dela degen i lika bitar, jag använde en våg och fick ut 16 bullar, (80 g/ bulle.) Vill man ha ut fler minskar man lite i storlek bara.

Rulla bullarna avlånga och lägg på plåt.

Jäs 30 minuter.

Pensla försiktigt med ett uppvispat ägg och strö på sesamfrön.

Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter, beroende på ugn.

Låt svalna under duk.

 

Hoppas att det skall smaka!