16st
50 g jäst
4 dl mjölk
1 dl vatten
2 msk brödsirap
2 msk rapsolja
En nypa salt
Ca 12 dl vetemjöl
Sesamfrön
1 ägg att pensla med innan gräddning.
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 220 grader.
Smula ned jästen i en bunke.
Värm mjölken och vattnet i en kastrull till fingervarmt.
Rör ut jästen med vätskan och tillsätt sirap, salt och olja.
Tillsätt vetemjölet lite i taget så att degen inte blir för hård.
Arbeta degen i 10 minuter.
Jäs övertäckt i 30 minuter.
Dela degen i lika bitar, jag använde en våg och fick ut 16 bullar, (80 g/ bulle.) Vill man ha ut fler minskar man lite i storlek bara.
Rulla bullarna avlånga och lägg på plåt.
Jäs 30 minuter.
Pensla försiktigt med ett uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter, beroende på ugn.
Låt svalna under duk.
Hoppas att det skall smaka!