Rostfranska

2 st bröd


50 g jäst

5 dl kolsyrat vatten (rumsvarmt)

2 msk rapsolja

2 msk brödsirap

En nypa salt

Ca 10 dl vetemjöl

Vallmofrö

1 uppvispat ägg

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 215 grader.

Lös upp jästen med vattnet.

Tillsätt sirap, salt och olja.

Tillsätt vetemjölet efterhand så att inte degen blir för hård.

Jäs under bakduk i ca 45 minuter.

Tag upp degen, dela den i två lika delar och forma varje del till en limpa, lägg den i en limpform klädd med bakplåtspapper.

Vispa upp ett ägg och pensla bröden, strö på vallmofrön.

Jäs ytterligare 30 minuter under bakduk.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Lägg därefter på ett bakplåtspapper över bröden och sänk den några hack så att den blir gräddad undertill i ca 20 minuter, ha koll! ugnar är olika, så att det inte bränns.

Brödet skall nå en innertemperatur på 96-98 grader.

Låt svalna under bakduk.

 

Hoppas att det skall smaka!