16 st
50 g jäst
3 dl mjölk
2 dl vatten
2 msk sirap
50 g rumsvarmt smör
1 nypa salt
Ca 12 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
2 dl riven ost
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 220 grader.
Smula ned jästen i en bunke.
Värm vatten och mjölk fingervarmt, lös upp jästen med vätskan.
Tillsätt sirap och salt.
Häll i vetemjöl men tillsätt lite efter hand så att degen inte blir för hård.
Klicka i det rumsvarma smöret.
Arbeta degen i 10 minuter.
Pudra över lite mjöl och jäs under bakduk i 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite.
Rulla ut den och dela den i ca 16 bitar, (mina väger ca 90g/st.)
Rulla varje del till en bulle och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Jäs i ytterligare 30 minuter.
Vispa upp ett ägg och pensla brödet med.
Riv osten och fördela den.
Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Hoppas att det skall smaka!