Hålkakor

Min sambo åt alltid hålkakor som liten, hans mamma brukade alltid baka det åt familjen. Detta är mitt försök att ge våra barn det han fick när han växte upp. Hon finns tyvärr inte bland oss längre så jag fick göra så gott jag kunde med egna ideèr men det blev bra ändå!

Hålkakor
 
50 g jäst
6 dl mjölk
1 ägg
2 tsk salt
3 msk mörk sirap
7 dl rågsikt
Ca 6 dl vetemjöl
50 g rumsvarmt smör
2 tsk brödkryddor ( kan uteslutas.)
 
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
Smula ned jästen i en bunke.
Värm mjölken till fingervarmt, häll den över jästen och blanda.
Tillsätt salt, sirap, ägg och brödkryddor.
Häll i rågsikt, vetemjöl och smöret.
Arbeta degen minst 10 min.
Dofta över lite mjöl och jäs 1 timme.
Ta upp degen på bakbordet och dela den i 8 bitar.
Kavla ut varje del till en rundel och gör ett hål i mitten. Nagga!
Dofta över lite mjöl och jäs ytterligare 30 minuter.
Baka av i mitten av ugnen ca 10 minuter.
 
Hoppas att det skall smaka!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.