Frukostfrallor



Familjens absoluta favoritbröd, och det så enkelt att baka.

Passar perfekt med marmelad och ost på men är också god med en räkröra i.
Hoppas att det skall smaka!


























































































Ca 16 st

 

50 g jäst

2 ½ dl vatten

2 ½  dl mjölk

2 msk rapsolja

2 msk ljus sirap

en nypa salt

ca 10-12 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader.

Smula ned jästen i en bunke.

Värm vatten och mjölk till fingervarmt.

Rör ut jästen med vätskan.

Tillsätt salt, olja och sirap.

Tillsätt vetemjölet lite efter hand så att degen inte blir för hård, den skall släppa bunkens kanter.

Arbeta degen i 10 minuter.

Pudra över lite mjöl och jäs övertäckt med bakduk 30-40 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord men rör den så lite som möjligt.

Dela den i 16 bitar för lite större eller fler om du vill ha mindre bröd.

Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper, skär ett snitt i dem och dofta över mjöl.

Jäs ytterligare 35 minuter under bakduk.

Grädda bröden i mitten av ugnen ca 7-10 min beroende på ugn.

Låt svalna under bakduk.


 
Hoppas att det blir en lika stor favorit hemma hos er som hos mig!