Frallor med dinkel

16 st


50 g jäst
2 ½ dl vatten
2 ½ dl mjölk
2 msk olivolja
2 nypor strösocker
1 nypa salt
6 dl dinkelmjöl
Ca 5 dl vetemjöl

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 220 grader.
Smula ned jästen i en bunke.
Värm vatten och mjölk till fingervarmt.
Rör ut jästen med vätskan, tillsätt salt, strösocker och olivolja.
Tillsätt dinkelmjöl och vetemjöl efterhand lite i taget så att degen inte blir för hård.
Arbeta degen 10 minuter.
Pudra över lite mjöl.
Jäs övertäckt med bakduk i 40 minuter.
Tag upp degen på lätt mjölat bakbord.
Rulla ut den så att degen blir avlång, dela den i 16st bitar eller efter önskad storlek.
Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och pudra lite mjöl över.
Jäs ytterligare 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.

Hoppas att det skall smaka!